RSS

Arkiv

Bilde

Tristesse-onsdag

Tristesse-onsdag

Sommerferien er definitivt over, og late dager tilhører (i teorien) fortiden. Hvis noen av dere har sett ut av vinduet i dag, og sett det samme som meg, er dere nok enige i at dette er en god dag for nok en tristesse-onsdag. Tristesseonsdag

Reklamer
 
Legg igjen en kommentar

Skrevet av den 23. oktober 2013 i Photoshop, Tristesse-onsdag

 

Stikkord: , ,

Bilde

Former, tekstur og Instagram

Former, tekstur og Instagram

Den siste tiden har vært veldig travel, med oppspurt til eksamen, og gjennomføringen av 3 eksamener på 2 uker. Heldigvis har jeg funnet et minutt her og der, til å være litt kreativ. Den sosiale bildedelingstjenesten Instagram er verktøy som lett lar deg dele kreativiteten din. Så nå og da har jeg fått tatt noen bilder, fikset litt på dem i diverse apper, og lastet dem opp på Instagram.

I dag fikk jeg plutselig en ide. Når man legger ut bilder på Instagram blir bildeformatet firkantet. Det er et format som er enkelt å komponere. «Men hvor spennende hadde ikke resultatet blitt, om hele motivet stod i kontrast til formatet?» Altså et rundt motiv, i en firkantet ramme? Jeg måtte prøve!

20130606-144218.jpg

20130606-144242.jpg

 
Legg igjen en kommentar

Skrevet av den 6. juni 2013 i Foto, Instagram

 

Stikkord: , , , , ,

Bilde

Tristesse-onsdag

Tristesse-onsdag

 
Legg igjen en kommentar

Skrevet av den 29. mai 2013 i Tristesse-onsdag

 

Stikkord:

Bilde

Tristesse-onsdag

Tristesse-onsdag

IMG_0022

 
Legg igjen en kommentar

Skrevet av den 22. mai 2013 i Tristesse-onsdag

 

Stikkord:

Bilde

Tristesse-onsdag

Skriv gjerne en kommentar om hvordan du tolker denne.

 
1 kommentar

Skrevet av den 15. mai 2013 i Tristesse-onsdag

 

Stikkord:

Bilde

«Tristesse-onsdag» -Ny spalte

«Tristesse-onsdag» -Ny spalte

Hvilken dag i uken er vel bedre å lansere en ny, fast spalte på enn nettopp onsdagen. Fra i dag av er hver onsdag «Tristesse-onsdag» her på iCreate. Hver onsdag legger jeg ut en ny tristesse til alles glede og beskuelse.

Hvorfor nettopp onsdag, tenker du kanskje? Nettopp som med tristesser er onsdagen ambivalent. Samtidig som det er en tung dag, fordi det er den midterste ukedagen, er den også overgangen til at det igjen begynner å nærme seg helg (og helgen er verdt sin vekt i gullbelagte nonstop).

Å velge åpningsbidraget har ikke vært lett, men jeg falt til slutt ned på denne:

 
 

Stikkord:

Bilde

Proff prokastinatør

Proff prokastinatør

Eter opptrappingen til artsprøven i naturfag i forige uke, kjenner jeg en ukjent glede hver gang jeg ser en fugl utenfor vinduet mitt. All lesingen om fugler, fisker, tang og tare har totalt hjernevasket meg og gjort meg til en naturfagsnerd. Jeg har begynt å klassifisere ting jeg ser rundt meg, og faller ut av samtalen hvis jeg hører fuglesang, og hvis jeg ikke kjenner den igjen kan jeg faktisk bli litt urolig. Dette er ikke bra!

Jeg har de siste dagene ofte funnet meg selv sittende å snike i vinduet, med kameraet, istedenfor å lese til de kommende eksamenene, som jeg egentlig burde ha gjort. Når den dårlige samvittigheten tar meg trekker jeg meg lutrygget tilbake til skrivebordet, hvor jeg stirrer tomt inn i dataskjermen, helt til jeg ser en ny fugl i sidesynet. Det er da jeg minner meg selv på at jeg må gi meg selv et kreativt avbrekk.

Jeg finner fram telezoomen og tar ladegrep om kameraet i det jeg rigger meg til i vinduet med nyvunnet iver. Forsiktig lirker jeg opp en liten glippe i det knirkende takvinduet mitt og legger linsa mot vinduskarmen. 1 bilde, 5 bilder, 100 bilder. Fuglene aner fred og ingen fare og minnekortet fylles sakte men sikkert opp. Så starter etterarbeidet. Bildene overføres til iPaden og 100 bilder blir til 10. Diverse redigeringsprogrammer åpnes og lukkes og små og store endringer blir gjort. Beskjæring, fargekorrigering og retting av lys og skygge. Den lute ryggen rettes ut og jeg føler meg igjen klar til å kjempe mot mine manglende mattekunnskaper.

Her har dere resultatet av «vindusjakten».

 

Stikkord: , , , , ,

 
%d bloggere like this: