RSS

Hvordan redigere bilder på iPhone, iPad og Android

02 mar
Hvordan redigere bilder på iPhone, iPad og Android

Jeg prøver å leke proff, og innleder dette innlegget med litt tankespinn, statistikk og tall. Hvis du bare vil hoppe til poenget, kan du begynne å lese fra 3. avsnitt.

I utgangen av 2012 hadde 60% av Norges befolkning en smarttelefon. I tillegg bruker ca. 1 million av befolkningen nettbrett. Dette utgjør ganske mange kameraer. Derfor er det kanskje ikke så rart at nye fototjenester dukker opp som paddehatter, og allerede eksisterende tjenester stadig får nye brukere. På fotosiden Flickr lastes det for eksempel opp 2500 nye bilder i minuttet. Hoderegning, og matte generelt, er kanskje mitt svakeste felt, men hvis jeg ikke tar helt feil, utgjør det 1 million bilder på litt over 6 timer. I tillegg har det faktisk blitt slik, at iPhone er det mest populære kameraet på disse fototjenestene. iPhone slår faktisk proffkameraet (og sikleobjektet) Canon EOS 5D Mark II. Når alle går med et durabelig godt kamera i lomma, er det kanskje ikke så rart? Derfor tenkte jeg å vie denne posten til redigering av bilder på mobile enheter.

Prosent av kameraer

Hvis du har det samme forholdet til iPhonekameraet ditt som meg, har du sikkert godt over 1000 bilder på telefonen din. Hvertfall et par av disse må jo være verdt å gjøre noe med, men hvordan forbedrer man blinkskuddene sine? Det finnes et utall av foto-apper i Appstore. Etter en del prøving og feiling, har jeg funnet min hverdagsfavoritt: Snapseed. Den lar deg forbedre bildene dine ved å fikse enkle ting som lys, farge, kontrast og skarphet, samtidig som den også byr på mer avanserte redigeringsmuligheter. Du kan velge å redigere kun enkelte deler av bildet, legge på og tilpasse fargefiltre, konvertere til svart hvitt (her har du også mange valg), pluss mye mer.

Det fine med Snapseed er at du kan velge hvor avansert du vil ha det. Du kan bruke de forhåndslagede instillingene, eller du kan stille inn alt manuelt. Du kan redigere bildene dine så de fortsatt ser naturlige ut, eller du kan ta den helt ut og lage «syretrip-bilder». Når du er ferdig med bildene dine har du også et hav av muligheter. Du kan enkelt lagre det i kamerarullen, men du kan også åpne det i Instagram eller andre apper, eller dele det på sosiale medier.

Så hvordan fungerer Snapseed? I galleriet under har jeg laget en liten, kjapp guide, som lar deg mestre Snapseed på et blunk. (Nederst i innlegget kan du forresten se en sammenligning av kameraet på iPhone 4S og Canon EOS 5D Mark II. Som du kan se, fungerer det veldig godt til hverdagsbruk, og for mange er telefonen faktisk et skikkelig hverdagskamera verdig).

Snapseed kan lastes ned her, og best av alt: det er gratis!

I tillegg til de innstillingene du har sett her, kan du legge til en bilderamme og gjøre mange fler endringer

 

iPhone 4S / Canon 5d MKII Side by Side Comparison from Rgrain on Vimeo.

Reklamer
 
Legg igjen en kommentar

Skrevet av den 2. mars 2013 i SnapSeed, Verktøy

 

Stikkord: , , , , , , , ,

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

 
%d bloggere like this: